O romanca a devenit cunoscuta in Spania prin intermediul cozonacului. Dupa ce a emigrat impreuna cu sotul sau, si-a deschis o pravalie in orasul spaniol Coslada, unde vinde cozonaci.
Cornelia Luminita Tecu, impreuna cu sotul si fiica, a plecat in Spania in 1997, dupa ce tatal ei i-a cedat un teren viran in Bucuresti. Scopul familiei Tecu era sa stranga bani si apoi sa se intoarca in tara pentru a-si construi o casa. Timp de patru ani, Luminita a lucrat ca menajera in casa unei batrane. A reusit sa stranga bani, dar a ramas in Spania, in orasul Coslada, unde si-a deschis o pravalie in care a inceput sa vanda cozonaci facuti chiar de ea, scrie Libertatea.

Vestea prajiturilor ‘inalte, dreptunghiulare si umplute cu tot soiul de chestii’, cum le numesc ibericii, s-a dus in toata Spania. In prezent, afacerea s-a extins si Luminita are mai multi angajati romani. ‘De sarbatori, oamenii vin chiar din Valencia si Toledo sa cumpere cozonaci, iar cuptoarele functioneaza toata noaptea’, a povestit mandra Luminita, potrivit Gandul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.