Un bebelus care s-a nascut cu o malformatie rara si care traieste de cateva luni ajutat doar de aparatura tehnica din spital, i-a adus pe parintii sai in fata justitiei. Mama vrea ca bebelusul sa fie deconectat de la apartura care il tine in viata, in timp ce tatal refuza acest lucru.
Mama este de partea doctorilor care sustin ca bebelusul trebuie deconectat de la sistemul care il ajuta sa respire. “Viata copilului este mizerabila si nemiloasa” au sustinut avocatii spitalului in fata curtii de judecata, potrivit CNN.

Tatal a initiat o actiune in justitie pentru a opri deconectarea bebelusului de la aparatul care il ajuta sa traiasca. Tatal sustine ca bebelusul poate sa se joace si ca isi recunoaste parintii. Avocatii barbatului vor aduce in fata justitiei filmulete care sa demonstreze ca bebelusul raspunde la lumea din jurul lui.

Boala cu care s-a nascut, ii cauzeaza bebelusului, "probleme respiratorii grave si evolueaza", au declarat insa specialistii spitalului din Marea Britanie.

Procedura de a-l tine in viata pe copil este una foarte dificila. Odata la cateva ore, doctorii ii umplu plamanii cu un lichid special, pentru ca mai apoi sa extraga acest lichid, ceea ce ii cauzeaza dureri bebelusului. Copilul a fost deconectat de la apartura care il tine in viata de 3 ori. Prima data a rezistat 30 de minute, a doua oara 40 de minute iar ultima data a fost reconectat la aparat dupa doar 5 minute.

Pana in acest moment, judecatorul britanic a cerut unui alt specialist sa puna un diagnostic cu privire la boala copilului si sa stabileasca daca ar fi posibila, in acest caz, o traheostomie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.