Pentru cei care servesc adrenalina la micul dejun, sa sara de pe un turn de 421 de metri e o nimica toata. Pentru ei s-a organizat in capitala Malaeziei, un eveniment de 3 zile in care se pot arunca in gol de pe cea mai inalta cladire.
Doritorii, echipati corespunzator, sar de pe turnul Kuala Lumpur, inalt de 421 de metri, fara sa le fie frica de imaginea panoramica ce se desfasoara sub ei. Inceput pe 23 octombrie, evenimentul International Tower Jump din Kuala Lumpur mai dureaza pana astazi inclusiv si a strans pana acum peste 100 de curajosi.

Turnul din Kuala Lampur, cea mai importanta baza de parasutism din tara, botezata BASE, a fost utilizat initial de Aziz Ahmad ca punct fix de salt, in anul 1999. De atunci visul de a se infiinta un imobil care sa aiba doar acest scop a fost infaptuit. Asa s-a nascut KL Tower International BASE Jump. Tot atunci turnul a intrat in Cartea Recordurilor drept cel mai inalt punct de parasutism din spatiul urban, Aziz Ahmad si prietenii sai capitanul Abdul Rahmat Omar si Martin Dumas aruncandu-se in gol de la 300 de metri inaltime.

Incepand cu anul 2001, pe turnul din Kuala Lumpur se organizeaza anual competitii de parasutism si Extreme Skydiving, conceptul fiind din ce in ce mai raspandit in intreaga lume.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.