Daca vizionarii care cred ca vom ajunge sa traim vesnic multumita nanotehnologiei nu va inspira incredere, poate un algoritm care ne "citeste" prin telefon si ne spune ca suntem aproape de moarte sau, dimpotriva, ca nu avem de ce sa ne ingrijoram, va va face mai interesati.
Totul este cat se poate de serios - un grup de programatori japonezi a dezvoltat un astfel de program, dar nu pentru tine personal ci cu scopul de a eficientiza serviciile de ambulanta, potrivit The Register.

Vreme de sase luni, au adunat informatii legate de apelurile catre salvare (analiza vocii, descrierea simptomelor, gradul de constienta al pacientului, inclusiv cum a decurs si cum s-a finalizat interventia - daca pacientul s-a vindecat, daca a decedat pana la sosirea medicilor sau in drum spre spital s.a.m.d.), iar pe baza acestora au dezvoltat acest algoritm care prezinta gradul de risc al pacientului. Programul poate ajuta personalul de la statiile de ambulanta sa se decida daca este necesara o deplasare de urgenta sau daca respectivul pacient mai poate sa astepte.

Deocamdata, acuratetea acestui algoritm este de aproximativ 50%, ceea ce inseamna ca trebuie mult imbunatatit pana sa ajunga un instrument de baza pentru serviciile de ambulanta si, de ce nu, chiar pentru pacient, potrivit go4it.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.