Un cercetator american a descoperit un dinozaur atat de mic incat putea sa se strecoare fara probleme printre picioarele creaturilor mai mari, el nedepasind inaltimea de 10 centimetri.
Cercetatorul Luis Chiappe, director al Muzeului de Istorie Naturala din Los Angeles, a declarat ca, din cate se pare, micutul dinozaur, care a primit numele de Fruitadens haagarorum, a trait in urma cu aproximativ 150 de milioane de ani, relateaza Daily News.

"El a trait in urma cu aproximativ 150 de miloane de ani - fiind unul dintre cei mai primitivi dinozauri", a explicat omul de stiinta. Cercetatorii cred ca dinozaurul pitic mananca inclusiv insecte, plante si animale mici. Potrivit lui Chiappe, dinozaurul era atat de mic incat se strecura cu cea mai mare usurinta printre picioarele marilor creaturi de la acea vreme. In plus, el nu cantarea mai mult decat un porc de guineea.

La inceputul acestui an, inainte de descoperirea lui Fruitadens haagarorum, cercetatorii canadieni afirmau ca au gasit cel mai mic dinozaur. Acesta avea o inaltime de cel mult 50 de centimetri si cantarea in jur de 2 kilograme. Oasele sale fusesera descoperite in 1982 dar, pentru ca erau atat de mici, s-a crezut initial ca ele apartinusera unui pui al unei altei specii de dinozaur, precizeaza Ziua.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.