Maureen Rice, editor la Psychologies a decis, la un moment in viata ei, sa faca un experiment: sa poarte timp de o luna, in fiecare zi, aceeasi rochie. Poate ca nu pare un lucru atat de interesant, insa ei i-a schimbat perspectiva asupra vietii.
Experimentul lui Rice a inceput cu achizitionarea unei rochii mov de la L.K. Bennett. La un pret de 195 de lire, rochia parea alegerea perfecta – ceva simplu si adaptabil, care sa poata fi accesorizat in fel si chip. Strategia lui Rice a fost sa inceapa de la cea mai simpla varianta si sa lase lucrurile sa evolueze de acolo. De la complimentele din prima zi, cand toate colegele i-au remarcat rochia cea noua, lucrurile s-au complicat. La inceput totul a parut “fashion rehab”, o pauza binevenita de la presiunea shoppingului. In curand, s-a transformat intr-o trecere in revista a accesoriilor care puteau pune in valoare rochia: curele, centuri, esarfe, brose, au fost toate chemate sa creeze un outfit care sa difere de la o zi la alta, scrie Tabu.

De aici a rezultat ca a te intreba ce sa porti in fiecare zi e acelasi lucru cu a te intreba cu ce sa asortezi aceeasi rochie in fiecare zi. Se spune ca hainele pot sa iti reflecte dispozitia, dar dupa cateva zile, se pare ca aceeasi rochie bine croita dar purtata nonstop a devenit in sine obositoare.

Si cum o femeie petrece 287 de zile pe an incercand sa isi dea seama ce sa poarte si totusi reuseste sa poarte doar o treime din propria garderoba, iar obiectele vestimentare preferate costa sub 50 de lire sterline (in Marea Britanie) si sunt purtate vreo 12 ani, pana la urma purtarea aceleiasi rochii in fiecare zi nu e neaparat o drama, cat un exercitiu, binevenit, de stil.

Click aici pentru foto.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.