Thailanda a deschis primul centru destinat ingrijirii elefantilor batrani, intr-o provincie in care mai exista deja alte doua spitale pentru aceste mamifere.
Potrivit Earth Times, deschiderea oficiala a azilului din provincia Lampang va avea loc pe 21 noiembrie. Unitatea se intinde pe o suprafata de 153 de hectare si este strabatuta de un rau mic.

"Avem deja in jur de 30 de elefanti batrani si cu dizabilitati", a explicat directorul Manoonsak Tantiwat. Atunci cand va fi finalizat, adapostul va putea gazdui pana la 200 de exemplare, ce vor fi ingrijite pana vor muri.

Potrivit Green-report, in Thailanda traiesc peste 2.000 de elefanti domestici, care in trecut erau folositi pentru sarcini domestice si in industria forestiera. Dupa ce guvernul a interzis defrisarile, elefantii au ramas fara "loc de munca". In ultimii ani, proprietarii de elefanti s-au indreptat catre turism, iar multi dintre ei se folosesc de animale pentru a cersi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.