Japonezii nu mai au unde sa-si ingroape mortii si recurg la metode din ce in ce mai bizare, cum ar fi urnele hi-tech.
La japonezi, din lipsa de spatiu, costurile funeraliilor sar uneori de 100.000 $, astfel ca s-a ajuns la o solutie pe care probabil nimeni altcineva nu si-ar fi imaginat-o: construirea de depozite hi-tech cu mai multe nivele in locul traditionalelor cimitire, scrie go4it.

O astfel de alegere aduce rudelor economii semnificative (costul este de aproape trei ori mai mic decat in mod obisnuit), singurul compromis fiind inlocuirea urnelor traditionale cu altele mai computerizate, al caror aspect aduce destul de mult cu niste rack-uri pentru hard-disk.

Potrivit Cnet, urnele cu cenusa (in Japonia cadavrele sunt incinerate) sunt asezate pe o structura de stiva, de cativa metri, asemanatoare cu cea a rafturilor din hypermarket-uri. Cei ce doresc sa-si jeleasca aproapele, apeleaza la un brat robotic care coboara urnele intr-o camera speciala. Accesul in camera se face cu ajutorul unei cartele cu RFID.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.