Marii castigatori ai un concurs radio pe echipe organizat de rebelii Shebab in luna Ramadanului au primit un "bilet pentru jihad" - pusti si grenade, relateaza AFP.
"Motivul pentru care am recompensat tinerii cu arme este sa ii incurajam sa participe la razboiul sfant care are loc in Somalia impotriva dusmanilor lui Allah", a declarat seicul Abdullahi Alhaq, in timpul unei ceremonii de vineri seara, arata NewsIn.

Concursul, organizat de Shebab, miscare apropiata al-Qaida, a avut loc in Kismayo, oras din sudul Somaliei, in timpul lunii Ramadanului. Cinci cartiere din localitate au participat la competitie, care a cuprins intrebari din stiinta, cultura si Coran.

Invingatorii, o echipa din cartierul Farjano, au primit cate o pusca de asalt AK-47, doua grenade de mana, o mina antitanc si materiale de birou. Premiul le-a fost inmanat in cursul unei ceremonii la care au asistat sute de locuitori. "Echipa invingatoare a primit arme si material de birou cu o valoare de 1.000 de dolari", a precizat seicul Abdullahi Alhaq, aplaudat de multime.

"A fost un eveniment mare, pentru ca nu am vazut niciodata elevi recompensati cu arme dupa o competitie culturala", a declarat pentru AFP Mohamed Hersi, un vanzator din Kismayo.

Shebab este o alianta islamista care a preluat controlul asupra portului Kismayo, unul dintre cele mai mari din tara, iar anul trecut a impus legea islamica, interzicand practicarea sportului, DVD-urile si hainele occidentale.

Ceilalti concurenti, care au pierdut, se vor multumi cu un AK-47 si munitie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.