Cercetatorii britanici au dezvoltat un sistem care permite oamenilor sa transmita mental ganduri, cuvinte si imagini catre semeni de-ai lor.
Sistemul, dezvoltat de o echipa de la Universitatea din Southampton, va fi utilizat in special de catre persoanele cu dezabilitati, relateza Telegraph.co.uk. Oamenii de stiinta estimeaza insa ca acesta va reprezenta totodata si viitorul internetului, deschizand o noua modalitate de comunicare in care tastaturile si telefoanele nu-si vor mai avea locul.

"Va fi extrem de benefic pentru oamenii care sunt blocati in propriile corpuri, care nu pot vorbi si nici macar clipi", spune cercetatorul Christopher James, potrivit Realitatea. Echipa din care James face parte a utilizat o tehnica ce permite computerelor sa analizeze semnalele cerebrale, pe care sa le faca apoi capabile sa trimita mesaje prin intermediul unei conexiuni de internet catre creierul unei alte persoane aflate la distante de cativa kilometri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.