NASA a anuntat marti ca va permite primilor 100 de internauti care isi manifesta intentia pe Twitter sa asiste in direct la lansarea navetei Atlantis, care urmeaza sa decoleze, pe 12 noiembrie, de la Centrul spatial Kennedy din Florida.
Potrivit The Independent, persoanele interesate vor trebui sa astepte pana vineri inainte de a-si incerca sansa pe site-ul nasa.gov/tweetup, pagina web a agentiei spatiale americane care ii redirectioneaza pe internauti catre pagina de pe Twitter a agentiei.

Castigatorii concursului pe Twitter (@NASA Twitter) vor fi invitati sa viziteze Centrul spatial Kennedy. Ei vor putea sa discute cu inginerii si cu astronautii si, mai ales, sa asiste in direct la lansarea navetei Atlantis. NASA a precizat insa ca nu va achita cheltuielile de transport ale castigatorilor catre Centrul Kennedy.

Naveta Atlantis va fi lansata pe 12 noiembrie pentru a se conecta cu Statia Spatiala Internationala (ISS) in cadrul unei misiuni de 11 zile, potrivit Descopera.

NASA mai are la dispozitie doar sase zboruri inainte de retragerea din circulatie a flotei sale spatiale, eveniment prevazut pentru septembrie 2010, care marcheaza sfarsitul acestui program spatial si, totodata, data la care asamblarea ISS va fi finalizata. Dupa retragerea din circulatie a navetelor spatiale americane, NASA are in vedere utilizarea navetelor rusesti, la un cost de 50 de milioane de dolari pentru fiecare astronaut, dar si a navetelor spatiale comerciale detinute de firme din SUA.

ISS este un proiect spatial in valoare de 100 de miliarde de dolari, finantat in principal de Statele Unite si la realizarea caruia participa 16 tari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.