Un grup de oameni de stiinta din SUA a descoperit primul paianjen din lume care are o dieta aproape exclusiv vegetarian.
Potrvit BBC, paianjenul este primul dintre cele 40.000 de specii cunoscute, pentru care carnea nu este alimentul de baza. Exemplarul, ce apartine speciei "bagheera kiplingi", a fost descoperit in America Centrala.

Acestia au descoperit ca paianjenul, lung de 5-6 milimetri, prefera frunzele de acacia, bogate in proteine. Arahnidele sunt in competitie cu furnicile pentru aceste plante, a explicat unul dintre cercetatorii de la Universitatea Villanova din Pennsylvania. Paianjenii cauta frunzele noi doar atunci cand trebuie sa se hraneasca.

Paianjenii vegetarieni au fost zariti prima data in Costa Rica in 2001. Aceasta este prima data cand ei sunt descrisi intr-un studiu, ce a fost publicat in revista Current Biology. Cei mai multi paianjeni isi completeaza de cele mai multe ori dieta cu nectar sau polen. Exemplarele din noua specie se hranesc aproape exclusiv cu plante, doar ocazional consuma larve mici de furnica, potrivit Green-report.

Potrivit cercetatorilor, dieta neobisnuita a paianjenilor ar putea fi determinata de competitia acerba pentru hrana. Acestia nu isi construiesc o plasa, ci se deplaseaza prin salturi de la o frunza la alta. In plus, acacia produce frunze pe intreg parcursul anului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.