Echipa de amatori Creteil Bebel, formata in mare parte din jucatori de etnie musulmana, si-a dat acordul de a evolua impotriva gruparii Paris Foot Gay, dupa ce initial a refuzat sa dispute meciul invocand anumite "principii", informeaza L'Equipe.
"Am renuntat sa sustinem aceasta partida, nu din cauza homofobiei, asa cum ni s-a reprosat, ci din cauza faptului ca numele echipei adverse nu reflecta viziunea noastra despre sport" se arata intr-un comunicat postat pe site-ul clubului din Creteil.

Un oficial al lui Creteil Bebel, Zahir Belghrabi, considera ca tevatura din jurul acestui caz a atins "proportii delirante", desi nu se impunea acest lucru: "Echipa noastra este alcatuita, cu exceptia catorva musulmani, in mare parte din localnici. Primii nu au stiut ce li se intampla si au fost depasiti de situatie".

Intalnirea dintre Creteil Bebel si Paris Foot Gay trebuia sa aiba loc initial la data de 4 octombrie. Aceasta ar putea fi reprogramata pentru o alta data, in cazul in care oficialii Ligii de Amatori nu vor decite sa-i excluda din campionat pe "vinovati", potrivit NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.