Fabricantul de haine japonez Haruyama a anuntat lansarea unui costum "antigripa" ale carui fibre, care contin dioxid de titan, vor putea distruge virusul H1N1, informeaza AFP.
Costumul va avea pretul de aproximativ 400 de euro si va fi disponibil incepand de sambata in aproape 300 de magazine din Japonia. Lana folosita pentru costum contine dioxid de titan, un produs chimic care cand e expus la lumina descompune moleculele de virus, mai ales cele ale gripei H1N1, asigura fabricantul, potrivit NewsIn.

"Experimentele de laborator au demonstrat ca moleculele de virus au fost dizolvate in trei ore de cand au ajuns pe tesut", a afirmat purtatorul de cuvant al societatii. Acesta a adaugat ca dioxidul de titan permite de asemenea reducerea mirosurilor neplacute precum cel de tutun.

Haruyama spera sa gaseasca o piata de desfacere in Japonia, unde consumatorii sunt foarte grijulii cu igiena, mai ales in perioada epidemiei de gripa. Multi japonezi poarta masti de protectie impotriva virusului in mijloacele de transport in comun, iar firmele isi sfatuiesc angajatii sa se spele pe maini pentru a evita contaminarea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.