Japonezii au profitat de invazia de meduze care le face probleme si au transformat insistentele celenterate in materie prima pentru o noua specialitate gastronomica: bomboanele cu gust de meduze.
Invazia meduzelor uriase, numite Nomura sau Ekizen, in apele care inconjoara Japonia, nu mai este de multa vreme o noutate si, cu atat mai mult, un eveniment linistitor pentru niponi. Monstrii care ating un diametru al cilindrului de circa 2 metri, o lungime a tentaculelor de peste 30 de metri si o greutate ce depaseste 220 de kilograme, au devastat, practic, locurile traditionale de pescuit si tind sa produca pagube inclusiv centralelor nucleare, punand in pericol viata a milioane de oameni, informeaza Descopera.

Rezolvarea a venit de la un grup de studenti japonezi de la Universitatea din Obama, grup care a descoperit ca meduzele uriase pot fi prelucrate si transformate intr-o pulbere fina. Aromatizata si trecuta prin mai multe procese chimice, aceasta poate fi introdusa cu succes in compozitia caramelelor, a bomboanelor si a biscuitilor, potrivit Weird Asia News. Si, chiar daca publicul nipon nu pare inca tentat de astfel de produse, producatorii din Tara Soarelui Rasare au anuntat deja aparitia jeleului de meduza, a untului si a sandwichurilor din aceleasi animale marine. Nu ramane decat ca japonezii sa se obisnuiasca cu bizarul gust de Nomura si sa sustina campania initiata de studentii Universitatii din Obama.


Despre autor:


Abonează-te pe

Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.