Egiptul a decis sa inceteze orice cooperare arheologica cu muzeul Luvru, pentru ca acesta din urma nu a restituit o parte dintre elementele unei stele faraonice, a declarat, miercuri, seful antichitatilor egiptene Zahi Hawass, informeaza AFP.
"Am luat decizia de a inceta orice cooperare cu Luvru pana la restituirea pieselor arheologice furate, care au provenit dintr-un mormant situat in apropiere de Luxor", a adaugat Hawass, arata NewsIn.

Aceasta decizie afecteaza conferintele organizate cu muzeul francez, dar si lucrarile conduse de Luvru in situl arheologic din Sahara, in apropiere de Cairo, a adaugat Hawass.

Hawwas a indicat ca aceasta decizie, care nu a fost facuta publica pana in prezent, a fost luata in urma cu doua luni, lasand sa se inteleaga ca nu are legatura cu esecul de luna trecuta cu privire la candidatura ministrului egiptean al Culturii, Farouk Hosni, la conducerea Unesco.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.