Medicamentul introduce in sange un hormon care reduce nivelul de testosteron

Un laborator australian a lansat pe piata, ieri, un medicament care sterilizeaza cainii fara a mai fi nevoie de castrare, sustinand ca acesta este primul contraceptiv pentru animale domestice inventat vreodata, transmite Mediafax.

Compania Peptech a aratat ca medicamentul introduce in sange un hormon care reduce nivelul de testosteron si face cainele steril. Medicamentul este administrat prin intermediul unui mic implant sub piele, iar efectul sau este reversibil.

Tim Trigg, directorul Peptech, a aratat ca medicii recomanda adesea castrarea ca solutie pentru mai multe probleme medicale, dar ca iubitorii de animale nu prea sunt de acord cu aceasta mutilare. "Un implant usor si rapid ofera o solutie alternativa ieftina si mai blanda, care nu afecteaza integritatea corporala a animalului, dar are un rezultat la fel de eficient", a declarat acesta. El a adaugat ca utilizarea acestui medicament este autorizata in Australia si Noua Zeelanda, dar compania intentioneaza sa il lanseze si pe pietele din Europa si America de Nord.

"Succesul produsului in Australia ne va ajuta sa-l lansam in Statele Unite si Europa, unde exista 56 de milioane, respectiv 30 de milioane de caini de casa", a spus Trigg.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.