25 milioane de copii vor fi afectati de foamete pana la sfarsitul acestui secol. Aceasta este o consecinta a schimbarilor climatice care conduc la crize alimentare si preturi mari la produse precum orez, grau, porumb si soia.
Daca incalzirea va continua in acelasi ritm, toate regiunile lumii vor fi afectate, insa cele mai vulnerabile vor fi sudul Asiei si Africa Subsahariana, arata un raport efectuat recent de International Food Policy Research Institute (IFPRI) pentru Banca Mondiala si Banca de Dezvoltare a Asiei. VEZI RAPORT

Copiii anului 2050 vor avea mai putine calorii de consumat decat cei din 2000, arata raportul, iar rezultatul va fi distrugerea deceniilor de progrese in reducerea subnutritiei copiilor.

Acesta raport este primul care prezinta efectele negative ale schimbarilor climatice asupra proviziilor de mancare prin combinarea modelelor climatice si agricole.

Cresterea preturilor la cereale a condus anul trecut la tulburari si neliniste in tarile sarace. Liderii care s-au intalnit saptamana trecuta la summitul G20 de la Pittsburgh au stabilit investirea a doua milioane de dolari anual in securitatea hranei.

Chiar si in lipsa incalzirii globale, cresterea populatiei lumii inseamna tot reducerea stocurilor de hrana si cresterea preturilor la alimente, scrie Green-Report.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.