Una dintre cele mai valoroase piese de imbracaminte din lume a fost realizata de istoricul de arta britanic Simon Peers: un sal tesut din matasea pretioasa adunata de la un milion de paianjeni.
Potrivit Mail Online, paianjenii nu sunt unii obisnuiti, pe care-i gasim prin casa si ii strivim, ci o anume specie din Madagascar, renumita prin matasea rezistenta si de o splendida culoare aurie, din care isi tese plasele.

Toata opera de arta l-a costat pe Simon Peers cinci ani de munca si 300.000 de lire sterline pentru a realiza salul cu o lungime de 3 metri, scrie Wired.

Simon Peers si partenerul sau de afaceri american, Nicholas Godley, au fost inspirati de o istorisire datand din secolul al XIX-lea, despre incercarea unui administrator colonial francez, din Madagascar, de a fabrica tesaturi din matasea aurie produsa de o specie locala de paianjeni.Dorind sa afle daca e posibila o astfel de realizare, Simon Peers si Nicholas Godley au infiintat o crescatorie de paianjeni, pentru a recolta matasea. Numai femelele produc aceste fire si fiecare exemplar poata da un fir de pana la 400 metri lungime.

Potrivit Descopera, salul, tesut cu motive traditionale malgase, a fost expus la Muzeul American de Istorie Naturala din New York si va fi prezentat la Londra anul viitor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.