Documentarul Epoca prostiei (The Age of Stupid), difuzat astazi si maine in tari din toata lumea, va putea fi vizionat si de romani la Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti din Calea Plevnei.
Cu actiunea desfasurata undeva prin anii 2055, filmul urmareste un batran care priveste in trecut la modul cum oamenii s-au purtat cu planeta si tratamentul nedrept pe care i l-au aplicat si se intreaba: "De ce nu am oprit schimbarea climatica atunci cand am avut sansa?". Incercand sa prezinte crudul adevar producatorii pastreaza viziunea realistica folosindu-se de imagini si efecte speciale si incearca sa ne furnizeze un mesaj cat mai solid despre "cam cum o sa arate planeta in jumatate de secol". [Cum vede Hollywood-ul sfarsitul lumii]

Filmarile au fost realizate in America, Marea Britanie, India, Nigeria, Irak, Iordania si in Muntii Alpi, iar in rolul principal a fost distribuit Pete Postlethwaite, ce are la activ o nominalizare la premiile Oscar, potrivit Green-Report.

The Age of Stupid va rula astazi la New York, in prezenta fostului secretar general al ONU, Kofi Annan. Filmul deschide Saptamana Climei de la New York, un eveniment organizat de Natiunile Unite ce reuneste in jur de 100 de sefi de state si de guverne. Filmul a fost tradus deja in 34 de limbi si va fi difuzat in peste 60 de tari din intreaga lume pe 22 septembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.