Cymothoa exigua sau parazitul devorator de limbi reprezinta cea mai ciudata forma de viata parazitara pe care au intalnit-o vreodata oamenii de stiinta. Acesta este singurul parazit cunoscut care inlocuieste cu succes un organ al gazdei.
Potrivit Descopera, parazitul nu are o lungime mai mare de 3-4 centimetri si poate fi depistat exclusiv in gura pestilor. Cymothoa exigua patrunde in gura victimei prin branhii, acolo unde se ataseaza la baza limbii si se hraneste cu sangele care ajunge la aceasta. Lipsita de sange, limba pestelui se atrofiaza si este consumata de acelasi parazit lacom.

La finele acestui proces, potivit Izismile, Cymothoa exigua ia locul limbii purtandu-se ca si cum ar fi organul lipsa, iar acesta este singurul impediment pe care il produce victimei sale. Mai mult, pestele este capabil sa foloseasca micul parazit ca pe propria sa limba.




Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.