'Toc inalt si minte brici': Un mit spulberat de cea mai mare federatie sindicala din Anglia, care a decis sa adopte o motiune prin care femeile sa nu mai fie obligate sa poarte tocuri inalte la serviciu.
Ideea lansata de Trades Union Congress este bazata pe constatarea ca femeile care lucreaza in magazinele de imbracaminte, stewardesele, dar si angajatele din alte domenii sunt obligate sa poarte tocuri inalte la locul de munca si a starnit o adevarata revolta in randul britanicelor, care-si apara dreptul de a se incalta cu ce vor, potrivit Adevarul.

Nadine Dorries, membra a parlamentului britanic, a insistat ca are nevoie de „fiecare centimetru din tocul pantofilor“ pentru a-si putea privi in ochi colegii de sex opus. In plus ea a mai adaugat pe blogul personal ca "daca tocurile inalte ar fi interzise in Westminster, nimeni nu ar mai reusi sa dea de ea". Si directorul clubului de fotbal din Birmingham, Karren Brady, a spus ca mai degraba ar renunta la laptop decat la tocurile cui.

Pantofii cu toc pot produce bataturi, dar si probleme pentru glezne, genunchi si coloana. Medicii spun ca accidentarile provocate de acest tip de incaltaminte ii costa pe britanici doua milioane de zile de concediu medical pe an.

Potrivit The Guardian, un studiu realizat tot in Marea Britanie demonstreaza ca femeilor nu le pasa de aceste pericole: 37% din femei ar cumpara pantofi care nu li se potrivesc doar pentru ca sunt la moda, la fel si 17% din barbati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.