Testele pe animale sunt o practica barbara, nu tin de o necesitate, ci de economie. De fapt aceste experimentele sunt o metoda veche care n-a tinut pasul cu evolutia lumii stiintifice, fapt care ne arunca inapoi cu multi ani in istorie.
Oricat de insuportabile ar deveni cateodata reprezentantele regnului animal, nu avem nici o scuza ca le folosim pe post de cobai pentru gloss si mascara. Experientele pe animale moarte sau vii si/sau anesteziate sunt impuse studentilor biologi. In chirurgie, eminenti chirurgi au declarat ca antrenamentul pe animale i-a deranjat in dobandirea deprinderilor tehnice. In zilele noastre sunt disponibile, in scopuri didactice si demonstrative, mai multe metode substitutive experientelor pe animale, potrivit Altermedia.

E mai ieftin sa iei un animal sa il dai cu o substanta si sa vezi ce se intampla, decat sa faci mai multe teste si sa iei in considerare riscuri, berneficii, reactii adverse etc. Daca nu erati constienti de acest lucru pana acum, UrbanBite va prezinta filmulet recent care explica foarte bine cum sta treaba cu testele pe animale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.