Masdar City, situat la 30 km de zona centrala a orasului Abu Dhabi, este primul oras din lume cu amprenta neutra de carbon si zero deseuri.
Masdar si BASF anunta lansarea unui acord de parteneriat strategic pentru lucrarile de constructie a Masdar City, primul oras din lume cu amprenta neutra de carbon si zero deseuri. In inima acestui oras va fi construita o zona comerciala ce consta intr-un mall, mai multe hoteluri, mai multe restaurante, niste “umbrele” gigantice care vor avea rol de a tine umbra zonei si niste pano-uri solare. Accesul in acest oras se va face de la aeroportul capitalei, iar potrivit Coolest Concepts, proiectul se va finaliza in 2016.

Masdar City, aflat in prezent in prima faza a lucrarilor de constructie, este situat la aproximativ 30 km de zona centrala a orasului Abu Dhabi. Fiind un centru al tehnologiilor ecologice si al inovatiei tehnologice, cercetarii si dezvoltarii, orasul atrage numerosi lideri din industrie si cercetatori.

Masdar a format parteneriate cu cele mai importante companii din lume, firme de investitii si institutii din domeniul educatiei, pentru a dezvolta si implementa tehnologii de varf, sisteme si solutii sustenabile in Masdar City, in zona Abu Dhabi si regiunea Golfului. Un asemenea exemplu ar fi International Renewable Agency (IRENA) - Agentia Internationala pentru Energii Regenerabile - care a decis recent sa isi mute in Masdar City noul sediu central pentru operatiuni globale.
Oamenii de afaceri din Emiratele Arabe nu o sa se opreasca sa ne surprinda si investitii din ce in ce mai inedite din tara lor dovedesc acest lucru. De curand, acestia au facut un iceberg (Blue Cristal) in Dubai pentru a completa seria de proiecte pe care le-au construit si vor sa le construiasca in acest paradis al Orientului Mijlociu. Acest ghetar va fi construit din materiale organice si va exemplifica aproape 100% valoarea unui ghetar adevarat, doar ca nu va fi atat de frig inauntru si va putea supravietui caldurii. Inauntru vor fi restaurante, o camera mare pe cinci nivele si o sufragerie sub apa de unde se poate vedea lumea acvatica. In plus, urmele fiecarui vizitator se vor vedea pe pereti, pe podea si pe orice vor atinge, ca sa fie si mai real totul.




Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.