Un japonez a parcurs aproape 45.000 de km in 7 ani, intr-o calatorie incredibila pe bicicleta.
Keiichi Iwasak a pedalat 45,000 km, a trecut prin 37 de tari, dupa ce in urma cu aproape 8 ani pleca de acasa doar cu bicicleta sa si cu echivalentul a 1 euro.

Japonezul in varsta de 36 de ani si-a cumparat in 2001 bicicleta special pentru a pleca in turul Japoniei. Dar experienta i-a placut atat de mult incat a luat un feribot si a plecat spre Correa de Sud, iar de atunci este de neoprit, ajungand deja la a 37 tara pe care o viziteaza fara sa se fi intors acasa. Intre timp a fost jefuit de catre pirati si arestat in India, aproape a murit dupa ce a fost atacat de un caine turbat in Tibet si abia a scapat de o casatorie fortata in Nepal.

Potrivit Believe it or not, cea mai mare realizare a sa a fost sa se urce pe cel mai inalt munte din lume, Everest, adica la 8,848 minaltime peste nivelul marii fara niciun fel de transport.

Iwasaki, original din Maebashi, Japonia, a declarat ca singurul lucru care l-a determinat sa mearga mai departe a fost "vointa puternica". Momentan aventurierul se afla in Elvetia, pregatit sa escaladeze cel mai inalt munte al Europei, Mont Blanc. Apoi urmeaza sa plece in Africa, apoi America de Sud si la sfarsit sa se intoarca acasa in Japonia, dar plecand din America de Nord. El crede ca vor mai trece 5 ani pana va termina calatoria si se va apuca de scris o carte despre intreaga experienta care i-a schimbat viata.

Tarile pe care le-a vizitat: Correa de Sud, China, Vietnam, Cambogia, Tailanda, Malaezia, Singapore, Laos, Nepal, India, Banglades, Pakistan, Iran, Azerbaijan, Georgia, Turcia, Grecia, Bulgaria, Macedonia, Albania, Muntenegru, Croatia, Bosnia & Hertegovina, Serbia, Ungaria, Slovacia, Cehia, Austria, Germania, Olanda, Belgia, Franta, Anglia, Spania, Portugalia, Andora si Elvetia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.