WWF Elvetia lanseaza marti, de Ziua nationala a vegetarienilor, o actiune ce vizeaza diminuarea consumului de carne, ce va permite reducerea amprentei ecologice personale asupra planetei.
La actiunea intitulata Mini Panda si-au anuntat deja prezenta peste 36.000 de persoane si 370 de institutii, care au spus ca marti vor manca numai produse vegetariene, scrie NewsIn.

O treime din amprenta ecologica individuala are la baza alimentatia. Principala sursa a acesteia este consumul de carne. Daca mancam carne doar de trei ori pe saptamana, in loc de o medie de noua ori pe saptamana, ne-am reduce cu 20% amprena ecologica alimentara, precum si presiunea asupra resurselor naturale ale planetei, se arata in comunicat.

"Vrem sa incurajam populatia sa consume mai mult produse vegetariene. Este mai bine atat pentru mediu, cat si pentru sanatate",
a spus Jennifer Zimmermann, specialista in alimentatie si consum la WWF.


Ziua Mondiala a vegetarienilor este sarbatorita la 1 octombrie si din 1977 aduce impreuna vegetarienii din intreaga lume promovand un trai mai sanatos si beneficiile umanitare ale unui regim de viata care nu include carnea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.