O treime din amprenta ecologica individuala are la baza alimentatia. Principala sursa a acesteia este consumul de carne. Daca mancam carne doar de trei ori pe saptamana, in loc de o medie de noua ori pe saptamana, ne-am reduce cu 20% amprena ecologica alimentara, precum si presiunea asupra resurselor naturale ale planetei, se arata in comunicat.
"Vrem sa incurajam populatia sa consume mai mult produse vegetariene. Este mai bine atat pentru mediu, cat si pentru sanatate", a spus Jennifer Zimmermann, specialista in alimentatie si consum la WWF.
Ziua Mondiala a vegetarienilor este sarbatorita la 1 octombrie si din 1977 aduce impreuna vegetarienii din intreaga lume promovand un trai mai sanatos si beneficiile umanitare ale unui regim de viata care nu include carnea.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Inițiativa europeană prin care România ar putea recicla mai eficient sticla
Sursa: green.start-up.ro
-
Laura Olaru, antreprenoarea care a pariat totul pe genți: Trebuie să fii un...
Sursa: retail.ro
-
Care este ziua ta norocoasă în săptămâna 1-7 aprilie în funcție de zodie
Sursa: garbo.ro
-
Horoscop pentru suflet: Mantra zodiei tale pentru săptămâna 1-7 aprilie
Sursa: kudika.ro
-
Cum ar putea crește PIB-ul României cu 7 miliarde de lei?
Sursa: futurebanking.ro
-
Despescu, MAI: Intrarea României în Schengen nu implică vreo obligație...
Sursa: wall-street.ro
-
Emi Gal, fondatorul român care facilitează oamenilor lupta eficientă cu cancerul
Sursa: start-up.ro