O treime din amprenta ecologica individuala are la baza alimentatia. Principala sursa a acesteia este consumul de carne. Daca mancam carne doar de trei ori pe saptamana, in loc de o medie de noua ori pe saptamana, ne-am reduce cu 20% amprena ecologica alimentara, precum si presiunea asupra resurselor naturale ale planetei, se arata in comunicat.
"Vrem sa incurajam populatia sa consume mai mult produse vegetariene. Este mai bine atat pentru mediu, cat si pentru sanatate", a spus Jennifer Zimmermann, specialista in alimentatie si consum la WWF.
Ziua Mondiala a vegetarienilor este sarbatorita la 1 octombrie si din 1977 aduce impreuna vegetarienii din intreaga lume promovand un trai mai sanatos si beneficiile umanitare ale unui regim de viata care nu include carnea.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Ce planuri are PKO Bank în România: cea mai mare bancă din Polonia are active...
Sursa: futurebanking.ro
-
Sumă record cheltuită de utilizatorii OnlyFans în 2024. Câți bani au ajuns la...
Sursa: wall-street.ro
-
FRENVI, compania care îți pune pe masă tacâmuri sustenabile și comestibile
Sursa: green.start-up.ro
-
Românca Alina Sabău, antreprenoare în fashion de lux, va deschide un nou...
Sursa: retail.ro
-
Ideea simplă care digitalizează un domeniu blocat în timp | Cum funcționează...
Sursa: start-up.ro
-
Uneori prieteniile încheiate dor mai tare decât despărțirile romantice
Sursa: garbo.ro
-
Cum arăta Denise Rifai la începutul carierei sale în televiziune. Vedeta este...
Sursa: kudika.ro