O editie ilustrata a "Kama Sutra" este cea mai piratata carte a anului 2009, potrivit unui clasament bazat pe datele privind descarcarea volumelor in format electronic de pe portalul BitTorrent, informeaza The Independent.
Urmatoarele carti in aceeasi ierarhie sunt Photoshop: Secrets of the Pros, Complete Idiot's Guide - Amazing Sex si The lost notebooks of Leonardo da Vinci. Alte subiecte cautate online de utilizatorii BitTorrent sunt literatura erotica, arta fotografiei nud si efectuarea de mici reparatii in casa.

Topul cartilor piratate arata ca descarcarea ilicita de carti se concentreaza pe volume dedicate auto-ajutorarii sau sexului si nu ameninta, deocamdata, autorii cel mai bine vanduti. "Acest lucru nu inseamna, insa, ca cititorii nu cauta carti de calitate, ci doar ca nu le pirateaza", noteaza jurnalistii britanici.

Cartile in format electronic prezente in clasamentul piratarii au fost descarcate de pe BitTorrent, anul acesta, de cel putin 100.000 de ori, potrivit NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.