Facebook si Twitter sunt doi monstri cu care mintea noastra trebuie sa se rafuiasca. Cel putin asta ne spun noile studii, care ne avertizeaza ca in timp ce primul ne face mai destepti, cel de-al doilea ne indobitoceste.
Petrecerea timpului pe Facebook sau rezolvarea unui Sudoku ar avea acelasi efect benefic, in timp ce trimisul de sms-uri, utilizarea serviciului de micro-blogging Twitter sau vizionarea de clipuri pe YouTube au ca efect slabirea "memoriei de lucru", potrivit cercetatoarei Tracy Alloway de la Universitatea Stirling din Scotia.

Potrivit The Telegraph, aceasta a studiat memoria de lucru si a ajuns la concluzia ca aceasta ajuta mai mult la a reusi si a fi fericit in viata decat IQ-ul.

Facebook-ul este mai benefic pentru ca aici te poti juca diverse jocuri, poti vorbi cu prietenii despre diferite lucruri, poti vedea fotografii si video si chiar poti rezolva teste IQ. In timp ce pe Twitter esti fortat sa vorbesti aproape nearticulat, succint si nu poti invata foarte multe lucruri, ceea ce este in detrimentul memoriei, adauga Mashable.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.