O echipa BBC care se afla la filmari in Papua Noua Guniee a reusit sa surprinda cu ajutorul camerei cel mai mic papagal din lume,dar si alte specii bizare precumsobolani mari cat o pisica, broaste cu colti si pesti care grohaie.
Minusculul papagal a fost filmat pentru prima data in salbaticie. Micuta pasare, care nu depaseste dimensiunile unui deget, este mai mica decat unele insecte care traiesc in acelasi ecosistem. Echipa BBC a reusit sa surprinda doua astfel de exemplare.

Potrivit Green-report, in medie, acesti papagali au mai putin de noua centimetri inaltime si cantaresc 11,5 grame. Ei traiesc in partea de nord a insulei Noua Guinee, dar ajung si in vest si sud-est, la inaltimi de circa 800 de metri. Papagalii au pene verzi si galbene, iar pe fata au cateva pene rosii si se hranesc cu licheni si ciuperci.

In lumea pierduta din Papua Noua Guinee, asa cum a fost denumita de catre membrii echipei, cercetatorii au descoperit, printre altele si sobolani mari cat o pisica. Acestia au peste 81 de centimetri in lungime si cantaresc 1,3 kilograme. Potrivit Cotidianul, noul mamifer, care traieste in scorburile copacilor, are blana bogata, iar daca ar fi sa ne ghidam dupa dantura putem spune ca are o dieta vegetariana.

Expeditia a fost condusa de alpinistul Steve Backshall, cameramanul Gordon Buchanan (specializat in viata animalelor salbatice) si de cercetatorul George McGavin.

Alaturi de sobolanul gigant au mai fost descoperite alte 16 specii de broaste, o specie noua de soparla, cel putin trei specii de pesti, 20 de insecte si paianjeni si o posibila noua specie de liliac. Omida cu par lung si speciile de pasari absolut bizare, alaturi de broaste cu dinti si pesti care grohaie, sunt alte descoperiri ale lumii pierdute din Papua Noua Guinee, scrie Daily Mail.

Click aici pentru imagini.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.