Software-ul care detecteaza emotiile consumatorilor la contactul cu un produs nou sau cu o reclama, EMO Sensor, a fost finalizat de compania de studii de piata GfK si este gata sa fie lansat in Europa si pe continentul american, informeaza reprezentantii companiei.
Realizatorii studiilor de piata sunt din ce in ce mai atenti la administrarea si optimizarea dimensiunilor emotionale ale strategiilor de brand si campaniilor de comunicare. EMO Sensor a fost produs pentru a-i ajuta sa inteleaga si sa administreze mai bine experientele emotionale pe care consumatorii le au fata de branduri, argumenteaza GfK.

Potrivit NewsIn, software-ul masoara tabloul de emotii pe care consumatorii le experimenteaza cand intra in contact cu un brand. GfK va folosi acest senzor, in primul rand, in domeniul cercetarii de brand si comunicare, pentru a ajuta specialistii din marketing sa evalueze si sa-si optimizeze campaniile de marketing.

EMO Sensor este rezultatul unui program de cercetare care a explorat emotiile consumatorilor care sunt relevante pentru marketing. Cercetarea a relevat 22 de emotii diferite care au un impact semnificativ in comportamentul consumatorilor. Aceste emotii reprezinta baza sistemului de masurare standardizat la nivel international, care foloseste imagini pentru a evalua raspunsul emotional la stimulii din marketing.

Realizatorii studiilor de piata, care vor sa afle cum si de ce consumatorii iau deciziile de cumparare, vor primi un important ajutor de la noul soft, capabil sa evalueze trairile consumatorului atunci cand acesta vede un spot publicitar sau incearca un produs nou.

Softul va evalua emotiile prin analizarea unei simple fotografii a consumatorului, urmand sa furnizeze concluzii considerate relevante pentru studiile de piata. Pentru o mai mare acuratete, analizarea fotografiilor ar putea fi combinata cu o aplicatie care masoara emotiile prin intermediul investigatiilor verbale.

Compania GfK a dezvoltat EMO Sensor in parteneriat cu Institute for Consumer and Behavioral Research de la Saarland Universitz din Germania. EMO Sensor va fi prezentat oficial la Congresul ESOMAR, care va avea loc intre 15 si 18 septembrie, in Elvetia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.