Paznicii unui parc din Hong Kong incercau sambata sa descopere cateva exemplare-gigant de peste aligator, lungi de pana la trei metri, ce au fost abandonati in lacul din zona
Potrivit Earth Times cel putin 16 exemplare din aceasta specie au fost zarite in cinci lacuri ale orasului. Ipoteza autoritatilor este ca pestii au fost abandonati de proprietari dupa ce au ajuns prea mari pentru acvariile lor. Un peste aligator de un metru a fost capturat deja intr-un parc din districtul Tsuen Wan al metropolei chineze, dupa ce localnicii speriati au semnalat autoritatile. Toate lacurile orasului sunt verificate in prezent, chiar daca expertii sustin ca pestii nu sunt o amenintare la adresa oamenilor.

Pestii aligator pot fi cumparati din pet shop-uri la o dimensiune de 30 de centimetri, scrie Green-Report. Habitatele lor naturale sunt raurile din sudul Statelor Unite. Pestii pot trai pana la 75 de ani si ajung la o greutate maxima de 100 de kilograme.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.