Cercetatori americani au descoperit recent ca maimutele tamarin nu asculta cu interes doar suntetele scoase de propria specie, ci si melodii heavy metal-ul, in special cele ale trupei Metallica.
Surpriza cea mare a venit in momentul in care cercetatorii le-au pus pe maimute sa asculte diverse genuri de muzica fara ca simpaticele mamifere sa dea vreun semn de interes. Totul s-a schimbat dramatic in momentul in care maimutele tamarin au ascultat cantecele formatiei Metallica, care, culmea, le-a produs o stare de calm si linistire, potrivit Descopera.

Potrivit DiscoveryNews, co-autorul experimentului, profesorul de muzica David Teie de la Universitatea din Maryland, a declarat pentru Discovery News ca toate studiile precedente in privinta impactului muzicii asupra animalelor au demonstrat ca acestea nu sunt interesate deloc de genurile de muzica interpretate de oameni, adaugand ca muzica este o creatie umana destinata strict oamenilor.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.