Cu doar cateva zile inainte de aniversarea a opt ani de la atentatele din 11 septembrie 2001, o reclama in care zeci de avioane ataca zona financiara din Manhattan starneste valuri de nemultumiri in America.
Spotul publicitar realizat de catre agentia DDB lasa un gust amar americanilor care se pregatesc pentru comemorarea a 8 ani de la sangeroasele atentate 9/11.

Reclama infatiseaza cateva zeci de avioane care se apropie in viteza de cladirile din zona comerciala Manhattan lasand in urma imagini apicaliptice. Mesajele din interiorul clipului amintesc ca "In 2001, una dintre cele mai mari tragedii din istoria umanitatii a ucis 2819 persoane", dar "In 2005 un tsunami a ucis 280.000 de persoane, ceea ce inseamna de 100 de ori mai multi morti", comparatie pe care americanii n-au gustat-o, ba mai mult au considerat-o "de prost gust", potrivit Huffington Post. Mesajul final ne indeamna sa ne respectam si sa ne aparam planeta.

WWF, organizatie non-guvernmentala pentru conservarea naturii si restaurarea ecologica a mediului natural declara insa ca nu a aprobat reclama realizata de filiala din Brazilia a agentiei DDB, castigatoare a Premiului Film Grand Prix (Tribal DDB Amsterdam) la Festivalul International de Advertising Cannes Lions 2009. "Aici in SUA si in intreaga lume va putem promite ca acesta reclama nu reflecta gandurile noastre si sentimentele oamenilor din organizatia noastra", a declarat Leslie Aun, purtatorul de cuvant al WWF.

Potrivit CityRoom, Aun a adaugat ca World Wildlife Fund nu a vazut reclama pana marti cand telefoanele au inceput sa sune, iar bloggerii au inceput sa comenteze la adresa ingrozitoarei reclame.

DDB si-a cerut scuze pentru acest spot, marturisind ca aceasta a fost lansata din decembrie anul trecut, scrie NY Daily News.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.