Trei tineri de 17 ani, aflati in arestul IPJ Vaslui pentru viol, respectiv furt, s-au ales cu dosare penale pentru tentativa de evadare si distrugere, dupa ce au sapat in peretele celulei, reusind sa disloce o portiune din zid, cu intentia de a evada.
Evenimentul, produs la sfarsitul lunii iunie, a fost dat publicitatii de abia ieri. Cei trei tineri: Nicolae I., de 17 ani, din Ivesti, arestat preventiv pentru viol, Ionut P., de 17 ani, din Carja, arestat preventiv pentru viol si talharie si Ionut D., 17 ani, din Falciu, arestat preventiv pentru furt calificat, se aflau in aceeasi celula si asteptau dispunerea trimiterii in judecata, relateaza NewsIn.

In acest timp, tinerii s-au gandit sa rupa banduri metalice din paturi, bucati metalice cu care au sapat in peretele camerei de arest, sub fereastra. In cursul unei nopti, cei trei au reusit sa sape o gaura de aproximativ 30 de centrimetri, iar dimineata au acoperit orificiul sapat in perete cu o bluza, intentionand sa-si continue operatiunea in noaptea urmatoare.

“Spatiul creat in zidul camerei a fost descoperit la predarea serviciului, de catre personalul arestului, fapt pentru care a fost intocmit dosar penal. Cei trei minori sunt cercetati si pentru savarsirea tentativei la infractiunea de evadare si a infractiunii de distrugere. Fata de acestia s-au derulat si procedurile disciplinare, s-a dispus suspendarea dreptului de a primi vizite pe o perioada determinata si au fost transferati la Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi”, a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Vaslui, Mihaela Straub.

IPJ Vaslui s-a constituit parte civila in proces, solicitand ca inculpatii sa fie obligati sa achite cheltuielile aferente reparatiilor necesare. Aceasta este prima incercare de evadare din arestul IPJ Vaslui.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.