Un fost ofiter rus insarcinat cu dirijarea traficului rutier a devenit peste noapte Fiul Domnului din Orasul Soarelui, adulat de sute de adepti
Rusul, care se autointituleaza ”Visarion Invatatorul” sau ”Iisus al Siberiei”, a atras sute de adepti in pustiul siberian. Locuitorii satului Petropavlovka, situat in apropiere, considera ca personajul cu par lung, asemanator imaginii inconografice a Mantuitorului, este zamislirea celei de-a doua veniri a lui Christos, reincarnat la 2.000 de ani dupa crucificare.

"Invatatorul" a reusit prin cuvantul sau sa convinga chiar si numerosi intelectuali si oameni de afaceri din Occident sa-l urmeze in Siberia. Astfel, de-a lungul anilor, secta sa, Biserica Ultimului Testament, a luat amploare.

Pentru a-l gasi pe Visarion, trebuie sa zbori 3.700 de km, de la Moscova pana in orasul siberian Abakan, dupa care urmeaza sase ore de mers cu masina pe un drum plin de hartoape, trecand prin sate uitate de lume, si alte trei ore de ascensiune pe o carare de munte.

Majoritatea celor care intra in contact cu Visarion sustin despre acesta ca este, fara indoiala,... Dumnezeu.

Cititi mai multe pe Descopera. ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.