Efectele vizuale ne-au fascinat dintotdeauna. Dinozauri care urmareau oameni, gangsteri care evadau prin peretii inchisorilor, sirene care se diluau. Insa intensitatea lor s-a schimbat de la o productie la alta, lasandu-ne de fiecare data cu gura (mai) cascata.
Incursiunea in lumea cinematografica a efectelor vizuale a fost lunga, anevoioasa, dar spre deliciul nostru, putem acum sa urmarim 100 de ani din istoria acestor proiectii ireale, in doar 5 minute. De parca timpul nici n-ar fi trecut, iar metodele n-ar fi evoluat de la an. Insa au evoluat cu viteza luminii. Spre exemplu, stiati ca doar 2 secunde de efecte speciale din Transformers 2 au durat mai bine de 3 luni de productie?

Si ca sa va demonstram ca pasul de la animatii 2D la animatii 3D poate echivalat cu primul pas al omului pe Luna, va prezentam cateva momente incredibile din istoria efectelor vizuale de la filmele mute, alb-negru din 1900, pana la cele mai futuriste proiectii si transformari utilizate in productiile media ale secolului 21. Proiectul a fost creat in scop educational, pentru un curs de specialitate, iar melodia de pe fundal este Rods and Cones de pe albumul Audio al trupei Blue Man Group.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.