Musulmanii din Malaezia au interdictie la concertul formatiei americane Black Eyed Peas, din cauza posibilului consum de alcool pe durata reprezentatiei.
Aceasta lipsire de dreptul de a participa la concertul Black Eyed Peas organizat de Guinness, vine imediat dupa ce un tribunal din Malaezia a condamnat o musulmanca in varsta de 32 de ani la cateva lovituri cu nuiaua pentru ca a baut bere in public. In acelasi timp, un partid de opozitie islamic a demarat o miscare impotriva vanzarii de bere in tara.

Chiar si pe situl oficial al concertului dedicat celebrarii aniversarii a 250 de ani de la infiintarea Guinness, exista o masura de precautie, oricine acceaseaza pagina trebuie sa raspunda la intrebarea: "Esti non-musulman, cu varsta peste 18 ani?". In cazul unui raspuns afirmativ accesul este permis.

Musulmanii constituie 55% din cei 27 de milioane de locuitori ai Asiei de Sud si au interdictie totala la consumul de alcool, desi regulile sunt de obicei incalcate, mai ales in marile orase, cum ar fi capitala Malaeziei, Kuala Lumpur, informeaza Reuters. Reprezentantul Guinness si al altor branduri de bere din zona a declarat ca vanzarile berii s-au ridicat la peste 340 de milioane de dolari in 2008.

Insa chiar si fara alcool, trupele straine nu sunt privite cu ochi buni in Malaezia. La inceputul acestei saptamani, Partidul Pan Malaezian Islamic a declarat ca nu va permite concertul trupei daneze Michael Learns to Rock deoarece instiga tinerii la imoralitate. Activitatea PAS, care militeaza impotriva artistilor straini a inceput din 2007, de atunci al doilea mare partid din tara interzicand concertele artistilor Beyonce, Rihanna, Gwen Stefani si Avril Lavigne in Malaezia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.