O padure de 100.000 de copaci artificiali ar putea absorbi in 10-20 de ani emisiile de carbon din atmosfera, informeaza BBC.
Studiul realizat de Institution of Mechanical Engineers din Marea Britanie arata ca efectele periculoase ale schimbarilor climatice nu pot fi ameliorate fara sa se apeleze la geo-inginerie. Raportul intocmit detaliza un plan pe 100 de ani pentru „de-carbonizarea” economiei globale.

Copacii artificiali functioneaza ca un filtru, iar dioxidul de carbon capturat astfel trebuie depozitat. Din acest motiv, tehnologia necesara pentru realizarea copacilor trebuie sa se dezvolte in paralel cu cea a depozitarii carbonului. Potrivit Green-report, geo-inginerii au mai propus capturarea carbonului prin instalarea unor „foto-bio-reactoare" pe baza de alge pe cladiri si reducerea radiatiilor solare cu ajutorul unor panouri reflectorizante. Toate aceste optiuni sunt inca in stadiul de cercetare, iar cercetatorii au cerut guvernului britanic fonduri de 10 milioane de lire sterline.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.