Un englez sustine ca a reusit sa inregistreze o imagine cu monstrul din Loch Ness in timp ce folosea programul Google Earth.
Imaginea, care poate fi vazuta cu ajutorul programului de harti prin satelit, localizeaza un obiect de mari dimensiuni ce seamana cu o creatura marina care se deplaseaza vizibil pe suprafata apei.

Jason Cooke, tanarul in varsta de 25 de ani, care a facut presupusa descoperire, a declarat pentru The Sun ca l-a gasit pe Nessie intamplator: "Nu-mi venea sa cred. Seamana la perfectie cu ce stim despre monstrul din Loch Ness".

Cercetatorul Adrian Shine, responsabil direct cu Proiectul Loch Ness a declarat ca este destul de intriganta presupunerea si ca e nevoie de studii mai aprofundate. Imaginea poate fi gasita pe coordonatele 57°12'52.13 latitudine N si 4°34'14.16 longitudine V cu ajutorul Google Earth.

La inceputul anului se credea chiar ca schimbarile climatice au ucis monstrul, mai ales datorita faptului ca Nessie nu a mai dat semne de viata de mai bine de un an de zile. Veteranul vanator de monstri, americanul Bob Rines crede ca toate conditiile mediului inconjurator din lacul Highland s-au schimbat si ca nu ar mai putea fi prielnice pentru o reptila ca aceasta, care se strecoara neobservata.

Gary Campbell, seful fan clubului oficial al Monstrului din Loch Ness a declarat ca este ingrijorat ca "nu mai exista nicio dovada ca acesta inca mai exista, alaturi de familia sa".

Acest straniu animal
a atras pentru prima oara atentia in 1993, potrivit The Telegraph. De atunnci a fost muza pentru milioane de zvonuri, stiri, presupuneri, fotografii, caricaturi, scenarii de filme si carti apocaliptice. Majoritatea dintre ele s-au dovedit a fi simple fantasmagorii fabricate de presa de scandal. Insa, au fost si nenumarate studii si proiecte demarate pentru a-l gasi si a determina ce este defapt in realitate. Cea mai recenta incercare a fost in 2008 cand oamenii de stiinta au folosit camere subacvatice cu ultrasunete pentru a-i gasi ascunzatoarea. Fara rezultat, de altfel.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.