Caii inhamati la trasurile care plimba turistii prin Roma vor purta in mod obligatoriu, de la 15 august, saci gri sau roz pentru depozitarea balegarului, impiedicand astfel murdarirea strazilor din Cetatea Eterna. Caii vor purta un elegant "chilot" de culoare gri sau roz, ales ca urmare a compromisului dintre municipalitate si sindicatul vizitiilor din capitala Italiei, numiti "botticelle" (purtatori de butoaie), in amintirea vremurilor in care transportul hipomobil in Roma era destinat transportului de vin.

In schimbul efortului consimtit pentru pastrarea curateniei strazilor din Roma, vizitiii au obtinut grajduri noi si permisiunea de a circula in mai multe zone, unele dintre cele mai frumoase si mai frecventate din oras. La Roma exista aproximativ 40 de calesti, ai caror vizitii au profitat de decizia municipalitatii de a interzice circulatia automobilelor in centrul Romei in favoarea extinderii circulatiei pietonale.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.