Doctorul Michael Rusling este acuzat ca a intretinut relatii sexuale cu o pacienta in sala de operatii in timp ce sotul femeii statea in camera de asteptare.
Potrivit Daily Mail, cunoscuta drept Pacienta A, mama a patru copii si bunica, femeia a inregistrat toate intalnirile intr-un jurnal, referindu-se la doctor doar prin litera "M" intr-un cerc, cu remarci de genul "O zi fericita" sau "Michael-minunat". Luni, doctorul a fost nevoit sa se prezinte in fata Consiliul Medical General (GMC), fiind acuzat de relatii sexuale cu doua paciente si de faptul ca ar fi amenintat-o pe una dintre acestea ca-i va retrage medicatia, daca nu continua sa faca sex cu el. Daca va fi gasit vinovat, medicului i s-ar putea retrage dreptul de a profesa, ar putea fi suspendat sau supus unor alte sanctiuni. Rusling era unul dintre cei patru parteneri de la clinica Sydenham House Practice, din Hull, care are in jur de 10.000 de pacienti.

Bernadette Baxter, de la GMC, a declarat ca aventura lui Michael cu Pacientul A a inceput in septembrie 2006, cand femeia a mers la doctorul Rusling pentru o umflatura la stomac. In timp ce o examina, medicul si-a mutat mana sub lenjeria sa intima si femeia a incercat sa glumeasca, intrebandu-l daca acel gest nu era cumva unul pe care ar fi trebuit sa-l faca sotul sau. A doua zi, Rusling a vizitat-o la domiciliu, unde au facut sex. Aventura, care a durat opt luni, a fost descoperita cand una dintre fiicele femeii l-a vazut pe doctor plecand, iar mama ei statea in prag, imbracata in halat. Insa relatia lor a continuat chiar si dupa ce Michael a renuntat sa-si mai practice meseria, in martie 2007. Numai ca, in urma plangerilor unor alte doua femei, Pacienta B si o membra a personalului, Doamna C, Pacienta A a fost abordata de politie.

Dupa spusele lui Bernadette, relatia lui Rusling cu Pacienta B, "care avea un trecut lung si traumatizat" de probleme mentale, a inceput in momentul in care femeia a inceput sa-l viziteze pentru a primi un tratament cu Temazepam, la sfarsitul lui 2004. In timp, Rusling i-a prescris o serie de medicamente, printre care Temazepam si Valium, de care femeia a devenit dependenta. El a amenintat-o ca-i va retrage medicatia, daca nu va continua sa faca sex cu el. Pacienta B a incercat sa aranjeze sa mearga si la alti medici, dar doctorul Rusling schimba intotdeauna programarile, in asa fel incat sa o consulte el, scrie Ziua.

Pentru ca sotul si sora femeii s-au temut ca va incerca sa-si puna capat zilelor, Pacienta B a fost internata la psihiatrie, in august 2005. Dar cand a fost externata, a reluat aventura cu Michael si cei doi faceau sex in cabinet, de fiecare data cand femeia avea programare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.