Eliberati-va sanii! Eliberati-va mintea! Cam asa suna lozincile de protest scandate de americani cu ocazia Zilei Nationale Topless, organizate pe Plaja Venice, din California.
Potrivit sitului GoTopless.org, femeile din America sunt incurajate sa faca topless din ce in ce mai des. Situl prezinta nemultumirile femeilor din toata lumea, care considera ca din moment ce barbatii au voie sa se afiseze la bustul gol, femeile ar trebui sa dobandeasca de asemenea acest drept, conform celui de-al 19-lea amendament al Constitutiei SUA.

Pe toata durata protestului organizat pe 22 august in California, femeile si-au acoperit partial sanii pentru a nu fi arestate de catre politistii care supravegheau inedita demonstratie de cerere a drepturilor. Aceasta a fost pusa la cale cu ocazia celei de-a 90 a aniversari a amendamentului al 19-lea si a Zilei Egalitatii femeilor cu barbatii.

Razboiul este indecent, nu sanii unei femei !

Potrivit Womens History pe 26 august 1920, dupa o lupta de 72 de ani, Coinstitutia Americana a recunoscut dreptul de vot al femeilor. 50 de ani mai tarziu, ca o rememorare a acestul drept, Congresul a decretat aceasta zi "Ziua Egalitatii Femeilor". Iar nemultumirea organizatorilor acestui protest e ca si acum, in secolul al 21-lea femeile au drepturi doar in acte, nu si in fapte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.