Oficialii ai Sanatatii Publice din Statele Unite ale Americii vor sa promoveze circumcizia la scara nationala pentru a reduce raspandirea virusului HIV.
Subiectul este unul extrem de delicat si a provocat multe discutii in ciuda faptului ca documentul oficial in care sunt recomandarile nu a fost inca publicat, scrie NY Times. Potrivit aceluiasi document, specialistii iau in calcul ca pe langa copii sa fie circumcisi si adultii heterosexuali ale caror practici sexuale ii expun la riscul infectarii cu HIV.

Studiile recente au aratat ca in tarile din Africa, cel mai grav afectate de infectia cu virusul imunodeficientei umane, barbatii care au fost circumcisi au prezentat un risc cu 50% mai scazut la contactarea HIV. Insa testele clinice HIV din Africa au fost focusate doar pe barbatii heterosexuali care se pot imbolnavi de la partenere care au deja HIV, fara a lua in considerare cuplurile de homosexuali.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.