O companie de bere din Japonia se poate mandri cu un sortiment unic de bere albastra si cu o reteta inedita: iarba de mare si iceberg topit.
Berea albastra realizata de beraria Abashiri din Hokkaido, Japonia, se numeste Okhotsk Blue Draft si se mandreste cu o reteta unica: apa obtinuta din ghetarii care plutesc in fiecare an pe plajele din nordul orasului Hokkaido. Iar pentru a revolutiona gustul berii, specialistii Takahasi au adaugat iarba de mare care ii confera berii nuanta de albastru azuriu.

Potrivit Weird Asia News, compania Abashiri brewery este cunoscuta drept producatoarea celor mai ciudate beri din lume. Din paleta ei putem mentiona aromele ciudate de fructe, dar si revolutionara bere Bilk, inventata in 2007, care continea...lapte. Prin aceasta cutezatoare bere, compania a dorit sa atraga si segmentul femeilor, care nu sunt cele mai mari fane ale acestui produs, reusind chiar sa se plaseze in TOP 10: Cele mai ciudate bauturi din Japonia, dupa cum scrie Inventorspot.

In plus, in afara de berea albastra, Abashiri produce produce o bere rosie ce contine diversi antocieni, pigmenti din sucul plantelor, care dau florilor, fructelor si frunzelor culoarea rosie, albastra sau violet. Astfel iubitorii de bere din Japonia pot savura si berea de culoare rosie.

Dar planurile multicolore ale producatorului japonez nu se opresc aici, de curand Abashiri declarand ca la colectia inedita de bere o va adauga si pe cea de culoare verde, produsa din alge fermentate. Yummy!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.