O echipa ce cercetatori de la Universitatea din California a descoperit proprietatile miraculoase ale unei plante care lupta impotriva alcoolismului.
Planta-minune se numeste kudzu si este originara din sudul Japoniei si China, unde era folosita de catre nativi in medicina traditionala pentru a trata durerile de cap, hipertensiunea si alcoolismul. Acum, potrivit Descopera, cercetatorii de la Universitatea din California au reusit sa-i reproduca principiul activ, dezvoltand o versiune sintetica foarte puternica.

In laborator, soarecii pe care a fost testata versiunea sintetica a plantei kudzu au fost supusi mai multor stadii ale alcoolismului: mai intai li s-a creat in mod gradat dependenta, apoi au fost fortati la abstinenta si ulterior din nou "alcoolizati". In momentul in care le-a fost administrat kudzu, cercetatorii au remarcat la rozatoare o diminuare semnificativa a interesului pentru bautura si o rezistenta mai mare la abstinenta, scrie Corriere della Sera.

In esenta, principiul activ al plantei kuzdu contine daidzeina, care blocheza enzima insarcinata cu metabolizarea alcoolului (ALDH-2), inducand acumularea in organism a unei substante capabile sa blocheze nevoia de alcool. In acelasi timp, daidzeina sintetica actioneaza si asupra receptorilor dopaminei, implicati in aparitia simptomelor abstinentei.

Potrivit Alumbo, rezultatul studiului ar putea reprezenta o contributie pretioasa in tratamentul alcoolismului, mahmurelii si mai ales in cazurile de recidiva, o problema serioasa pentru 80% dintre alcoolici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.