Oamenii de stiinta din Israel sunt de parere ca este destul de usor sa falsifici probele ADN, aruncand astfel dubiul asupra uneia dintre cele mai importante probe in cazurile de omucidere.
O echipa de cercetatori din Tel Aviv a fabricat mostre de sange si saliva care contineau ADN de la un alt subiect. Potrivit New York Times ei au demonstrat ca nu este necesara utilizarea unui tesut sau a unei probe de sange provenite de la persoana careia i s-ar inscena acuzatia.

"Scena unei crime poate fi foarte usor fabricata", a declarat Dan Frumkin, cel care a demarat studiul Genetics care poate fi gasit online.

"ADN-ul este mai usor de plasat la locul faptei decat amprentele. Am creat un sistem al justitiei care se bazeaza din ce in ce mai mult pe aceasta tehologie", este de parere si Tania Simoncelli, cercetator in cadrul ACLU, citata de FoxNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.