Oamenii de stiinta au reusit sa cultive, spre deliciul copiilor, cartofi colorati. Acestia au, pe langa culorile fascinante, si proprietati anti-oxidante si efecte anti-imbatranire.
De curand, cercetatorii au adus din Canada in China, la Institutul de cercetare al Cartofilor din orasul Enshi (provincia Hubei) samanta din noul prototip de cartofi colorati. Institutul de cercetare, in colaborare cu Universitatea de Agricultura Huazhong au reusit sa creasca in acest an cartofi de culoare roz, albastru inchis, violet, somon lasandu-i in urma pe vechii, plictisitorii cartofi albi.

Potrivit expertilor culinari, prezentarea vizuala a mancarii din farfurie ne influenteaza apetitul dar si intregul sistem digestiv. In concluzie cu cat hrana este mai frumos aranjata in farfurie, mai colorata si mai bine ornamentata, cu atat este mai cu placere servita. Iar daca in prepararea hranei sunt folositi doar coloranti natural este perfect.

Inventatorii cartofilor colorati chiar la acest lucru s-au gandit cand i-au creat. Daca traiti in SUA puteti combina cartoful rosu, alb si albastru pentru a crea o delicioasa salata de cartofi patriotica pentru a sarbatori Ziua Americii in fiecare an, iar daca va puneti imaginatia la bataie puteti realiza cele mai fantastice creatii culinare.


Despre autor:


Abonează-te pe

Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.