Unul dintre cele mai mari schelete de Tyrannosaurus Rex descoperite vreodata, vechi de 66 de milioane de ani, de aproximativ 13 metri lungime, va fi scos la licitatie in luna octombrie, in Las Vegas, de casa de licitatii Bonhams & Butterfield.
In cadrul licitatiei din octombrie vor fi disponibile 50 de loturi de fosile, printre care un schelet al unui dinozaur de aproximativ noua metri lungime si un schelet de rechin din perioada geologica Permian, scrie NewsIn.

Scheletul de T. Rex care va fi scos la licitatie, botezat Samson, a fost descoperit in urma cu 15 ani in apropiere de Buffalo, Dakota de sud.
Craniul lui Samson, ingrijit de cercetatorii de la Muzeul national de istorie Carnegie din Pittsburg, Pennsylvania, este considerat unul dintre cele mai complete. In timpul vietii, Samson a fost egal in greutate cu Sue, scheletul de Tyrannosaurus Rex vandut in 1997 pentru 8,3 milioane de dolari.

"Desi cercetarile pe acest schelet de dinozaur sunt incomplete, expertii cred ca este unul dintre cele patru posibile exemplare dintr-o specie inca necunoscuta de Tyrannosaurus. Abia astept sa il vad complet asamblat in Las Vegas", a declarat Peter Larson, paleontolog specializat in Tyrannosaur.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.