Gratie descoperirii unei echipe de cercetatori francezi, se pare ca, in curand, mascara va fi un obiect cosmetic de domeniul trecutului, informeaza The Independent.
Gelul creat de cercetatorii francezi se bazeaza pe o formula compusa din acid citric cu aminoacizi, cunoscuti sub denumirea de arginina si extracte din planta Centella asiatica, provenita din Mexic, relateaza NewsIn.

Solutia a fost deja testata pe 32 de femei, care au observat o alungire a genelor cuprinsa intre 20 si 30% .Tratamentul se aplica la radacina genelor in fiecare noapte, timp de trei luni.

Cercetatorii companiei L'Oreal din Paris au studiat timp de trei ani de zile genele, comparandu-le cu firele de par de pe intreg corpul uman. Astfel, au descoperit ca firele de par de pe cap cresc timp de trei ani, in timp ce genele au o viata de doar trei luni, inainte de a se regenera, fapt ce le limiteaza considerabil perioada de crestere.

De aici au pornit si premisele studiului intreprins, prin care s-a cautat o solutie cat mai eficienta de prelungire a perioadei de crestere, amanand astfel procesul natural de regenerare.

Genele lungi si lucioase au fost considerate un semn de frumusete si eleganta inca din timpurile Egiptului antic, iar pana in prezent, femeile au avut la indemana mascara si genele false pentru a avea ochi cat mai expresivi.

Femile din Marea Britanie, de pilda, chetuiesc anual aproximativ 192 de milioande de lire pe mascara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.