Desi homosexualitatea reprezinta un subiect intors pe toate partile de oamenii de stiinta, acestia nu au aflat inca daca este transmisa genetic sau nu.
Un grup de cercetatori de la Universitatea NorthShore din Chicago intreprinde in aceasta vara o ampla cercetare care va afla daca orientarea sexuala se poate transmita prin intermediul genelor.

“WANTED! Gay Men with a Gay Brother”
: cam asa suna anuntul de recrutare al doctorului Alan Sanders care a strans pentru studiul sau nu mai putin de 700 de voluntari gay. Acestia au fost chestionati cu privire la modul in care si-au descoperit sexualitatea, marimea si structura familiilor din care provin si, de asemenea, le-au fost prelevate mostre de ADN. Dupa ce datele vor fi analizate si coroborate, cercetatorii cred ca vom avea un raspuns final la dilema daca exista o asa-numita "gena gay" sau nu, scrie Focus.

Exista o "Gena Gay"?


Teoria homosexualitatii genetice si de neschimbat a fost activata si promovata de catre activistii media si media populara. Potrivit Descopera, cautarea "genei gay" dateaza inca din 1993, cand o echipa americana condusa de doctorul Dean Hamer a descoperit o regiune ADN localizata pe cromozomul X denumita Xq28. Aceasta regiunea a ajuns sa fie cunoscuta si drept GAY-1, un marker genetic legat de homosexualitatea masculina – studii ulterioare aratand ca, in vreme ce la populatia cu o orientare sexuala obisnuita identificatorul GAY-1 nu a fost niciodata intalnit, la o parte semnificativa, dar nu majoritara, a populatiei homosexuale masculine acesta este prezent.
Cercetatorii de la Asociatia Nationala de Cercetare si Terapie a Homosexualitatii au realizat un studiu pe gemenii homosexuali si au ajuns la concluzia ca daca unul dintre gemeni este gay, atunci si celalalt va fi in 50% dintre cazuri, demonstrand ca exista aceasta gena a homosexualitatii, arata NARTH.

Potrivit msnbc, originile homosexualitatii ar trebui cautate tot in studiul genetic, insa se pare ca nu exista o singura gena a homosexualitatii ci mai multe care interactioneaza cu factori negenetici, inclusiv influente psihologice si sociale, care impreuna determina orientarea. Concluzia la care a ajuns Dr. Alan Sanders de la Institutul de cercetare Evanston Northwestern Healthcare Research Institute, liderul noului studiu al geneticii moleculare.

Pana in prezent, inca nu s-au facut multe cercetari de acest gen asupra lesbienelor, insa noul studiu al Universitatii NorthShore promite sa cuprinda intreaga populatie homosexuala si sa elucideze inclusiv acest aspect.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.